En vanlig dag i en liten replokal i Vesterbro. En mugg neskaffe ångbåt. Instrumenten står huller om buller. Obligatoriska askkoppar, tomma ölburkar och den totala avsaknaden av dammsugare uppfyller en "replokalsklassiker".

I själva verket ser det ut som en av dem kända musikerrum i kreativt kaos, där drömmar oftast trivs men hur bra det än är kan det vara svårt att rulla ut på vägarna och gör din dröm till verklighet. tr1Men den absoluta motsatsen är dock fallet med Thorbjörn Risager som bor i replokalen. Thorbjörn Risager & The Black Tornado har upp mot 100 gigs årligen. Nämligen mer in-band än stadsbuss och fördelarna med bandets CV ingår. 

Thor Risager är den naturliga centrum av bandet Hans rå och uttrycksfull sång är bränslet bandets stora blå motor som drivs på. Thorbjørn Risager och Black Tornado mellanhand och levererar de relevanta frågorna med en ödmjukhet och äkthet i musiken och som ser till att vägen från spåren går rakt in i hjärtat. Thorbjörn & The Black Tornados bildades back utrymme under 2003. Huvudpersonen, som leds, gitarrförstärkare och började skriva hans egna låtar. En tydlig profil med blues, soul och rootsrock representerade. Och han var inte en sekund av tvekan, hur bandet ska låta. En gammal B. B. Kung-plade gjort skillnad. Fantastiskt ljud med blåssektion. Och så blev det, åtta man orkester består stort set av samma musiker som de kom in i finitiala. Repetitionerna för mer än ett decennium sedan. De danska och europeiska vägarna är redo att ta mot danska blues / soul-bandet. Och i den stora paketet har Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Nu även ett skivkontrakt med det internationella plattan Ruf Records. Bland annat en dansk Music Award och Blå kartell Ærespris.

tr2"Skivkontrakt med Ruf Records hjälper oss. Nu vet vi att vi är på rätt väg. Det känns jävligt bra för bandandan som ständigt har gått upp och framåt." säger Thorbjørn Risager

Bokning av biljeter 070-0910029

Hämta ut biljetter ölme diversehandel onsdag till fredag 11- 18:00

 

T-björnen själv, Torbjörn Solberg, är en makalös gitarrist. Redan i öppningsspåret, Frosty sprätter hans blå toner likt svedsloppor över publiken. Hans röst rymmer båda varme soul och kärvaste blues. Alltid med en påtaglig svärta mellan raderna.  
 
Med sig har han idel ädel bluesadel. I bakgrunden sköter Henrik Bergh grovjobbet på trummor, med den äran skall tilläggas.t-bear2 På detta finns Jan Lillsätters basgång som en bombmatta samt Poul Wagnbergs frustande Hammond orgel. 
 
T-bears musik svider, kränger, gnager och smeker, det är svettigt och intensivt och det doftar bootleg, booze och billigt bodell mägtigt som en rotfylning. Få äger T-bears auktoritet, här finns en lydhördhet och en sällsynt musikalisk timing, det går att spåra t-bone Walker, Otis Rush, Jimmie Vaughan och så förstås de tre kungarne Albert, Freddy och B.B. King, men de står för sig själva. 
 
T-bear & The Dukes tar oss med på en resa till Chicago, via Memphis och Texas, det är gospel och voodoo på en och samma gång. Jag skall ta en snack med djävulen, det skulle inte förvåna mig om Torbjörn har sålt sin själ till honom i utbyte mot sin fingerfärdighet. 
 
T-BEARS & THE DUKES ÄR BLUES PÅ RIKTIGT.
 
Jesper Halling
Kristinehamn Blues är stolta över att kunna presentera Terry Robb med Blueass Bluesband lördag den 30/8 på loftet Ölme Diversehandel. (Brandkårsvagen 11, Kristinehamn) Biljettpris: medlemmer 100 sek, icke medlemmer 140 sek kl. 21:30 Förköp Ölmediversehandel vi ta emot visakort.
 
tr
 
Terry Robb har länge ansetts vara en av de bästa akustiska blues gitarrister. Hans dynamiska, signatur fingerpicking stil och förmåga att låta som ett hårt, men ändå sofistikerad, band alla inom ett solo prestanda har förvånade publik över hela världen och gav honom internationell uppmärksamhet. Hans samspel visar upp skivor av ljud med blixtsnabb soloing av äventyr improvisation. Från absorbera musik från den stora Mississippi Delta, ragtime och country artister, från swing till frijazz, är Terry stiftelse blues men hans influenser är omfattande och hans musik är varierande, alltid har en personlig känsla för sig själv. Rötter med en modern kant, ser fram emot.
 
En medlem av Oregon Music Hall of Fame och Cascade Blues Association Hall of Fame, är Robb en ikon av den livliga nordvästra musikscen. En perenn Muddy Award vinnare, efter att ha vunnit Muddy Award för bästa akustisk gitarr en aldrig tidigare skådad 19 år i rad sedan kategorin infördes 1992 fram till pensioneringen från tävlingen år 2011, är han hedrad av Cascade Blues Association med en namne utmärkelse: den "Terry Robb "Bästa akustisk gitarr Muddy Award, som är skänkt på en utsedd gitarrist från nordvästra regionen årligen Bluass Bluesband:
 
blueass
 
Finns inte så mycket att säga annat att de flesta känna till blueass bluesband vi vill passa på att gratulera PG.
  
pg
 
Grattis PG  //  Kristinehamn Blues