T-björnen själv, Torbjörn Solberg, är en makalös gitarrist. Redan i öppningsspåret, Frosty sprätter hans blå toner likt svedsloppor över publiken. Hans röst rymmer båda varme soul och kärvaste blues. Alltid med en påtaglig svärta mellan raderna.  
 
Med sig har han idel ädel bluesadel. I bakgrunden sköter Henrik Bergh grovjobbet på trummor, med den äran skall tilläggas.t-bear2 På detta finns Jan Lillsätters basgång som en bombmatta samt Poul Wagnbergs frustande Hammond orgel. 
 
T-bears musik svider, kränger, gnager och smeker, det är svettigt och intensivt och det doftar bootleg, booze och billigt bodell mägtigt som en rotfylning. Få äger T-bears auktoritet, här finns en lydhördhet och en sällsynt musikalisk timing, det går att spåra t-bone Walker, Otis Rush, Jimmie Vaughan och så förstås de tre kungarne Albert, Freddy och B.B. King, men de står för sig själva. 
 
T-bear & The Dukes tar oss med på en resa till Chicago, via Memphis och Texas, det är gospel och voodoo på en och samma gång. Jag skall ta en snack med djävulen, det skulle inte förvåna mig om Torbjörn har sålt sin själ till honom i utbyte mot sin fingerfärdighet. 
 
T-BEARS & THE DUKES ÄR BLUES PÅ RIKTIGT.
 
Jesper Halling
Kristinehamn Blues är stolta över att kunna presentera Terry Robb med Blueass Bluesband lördag den 30/8 på loftet Ölme Diversehandel. (Brandkårsvagen 11, Kristinehamn) Biljettpris: medlemmer 100 sek, icke medlemmer 140 sek kl. 21:30 Förköp Ölmediversehandel vi ta emot visakort.
 
tr
 
Terry Robb har länge ansetts vara en av de bästa akustiska blues gitarrister. Hans dynamiska, signatur fingerpicking stil och förmåga att låta som ett hårt, men ändå sofistikerad, band alla inom ett solo prestanda har förvånade publik över hela världen och gav honom internationell uppmärksamhet. Hans samspel visar upp skivor av ljud med blixtsnabb soloing av äventyr improvisation. Från absorbera musik från den stora Mississippi Delta, ragtime och country artister, från swing till frijazz, är Terry stiftelse blues men hans influenser är omfattande och hans musik är varierande, alltid har en personlig känsla för sig själv. Rötter med en modern kant, ser fram emot.
 
En medlem av Oregon Music Hall of Fame och Cascade Blues Association Hall of Fame, är Robb en ikon av den livliga nordvästra musikscen. En perenn Muddy Award vinnare, efter att ha vunnit Muddy Award för bästa akustisk gitarr en aldrig tidigare skådad 19 år i rad sedan kategorin infördes 1992 fram till pensioneringen från tävlingen år 2011, är han hedrad av Cascade Blues Association med en namne utmärkelse: den "Terry Robb "Bästa akustisk gitarr Muddy Award, som är skänkt på en utsedd gitarrist från nordvästra regionen årligen Bluass Bluesband:
 
blueass
 
Finns inte så mycket att säga annat att de flesta känna till blueass bluesband vi vill passa på att gratulera PG.
  
pg
 
Grattis PG  //  Kristinehamn Blues